Štetje kolesarjev v Mariboru

Nazaj na vse novice


Objavljeno 27 Jun 2018


13. junija 2018 smo beležili število kolesarjev v Mariboru na 8 lokacijah. Izbrane lokacije, kjer smo izvajali štetje prometa so bile: Glavni trg, Glavni most, Titov most, Meljski most, Koroški most, Smetanova ulica, Gosposvetska ulica ter Mladinska ulica. Meritve smo opravljali v času od 14:30 do 16:00. Podatki, ki smo si jih še posebej beležili so bili smer vožnje (napačna smer), spol in starost voznikov.

 

Merilna mesta so prikazana na karti spodaj:


 

 

Ugotovili smo, da je merilno mesto številka 5 - Koroški most - najbolj obremenjena lokacija. Skupno število kolesarjev v času meritev je bilo 884. Obremenitev na ostalih točkah je prikazana na spodnjem grafu.

 

 

 

Spodaj pa so prikazane točke, kjer kolesarji najpogosteje pravilno vozijo. Izkazalo se je, da so kolesarji najpogosteje upoštevali pravilno smer vožnje na Starem mostu.

 

 

 

Pri samem štetju smo bili pozorni tudi na spol udeležencev v prometu. Izkazalo se je, da je kolesarilo nekoliko več moških kot žensk. Moških je bilo 478, žensk pa 406. Kar se tiče starosti so pogosteje kolesarili zaposleni ter starejši.